Table Of Content
O combinație de medicină modernă și antică, uleiurile esențiale au fost folosite în ultima vreme pentru calitățile lor benefice. Uleiurile esențiale sunt de obicei extrase din plante prin tehnici de zdrobire, distilare sau evaporare. Deși sunt apreciate în mare parte pentru capacitățile lor aromatice, unele dintre ele au, de asemenea, proprietăți chimice puternice care pot fi benefice pentru sănătate, atunci când sunt utilizate cu moderație pentru medicamentele alternative, orientale și homeopate.
Se crede că unul dintre beneficiile unor uleiuri esențiale este îmbunătățirea sănătății părului. Se crede că diferite uleiuri pot ajuta la creșterea părului, la puterea părului și permit să aibă un păr delicios. Cel mai adesea, părul este uns cu ulei de două ori pe săptămână și este lăsat cu ulei peste noapte, deoarece acesta a fost considerat cel mai bun mod de a hrăni și răsfăța părul.
Un ulei bun de păr este de așteptat să stimuleze creșterea părului și să anuleze părul uscat, evitând astfel mătreața, să vindece daunele naturale ale părului și să hrănească foliculii de păr. Tipul de păr și calitatea persoanei care utilizează uleiul sunt, de asemenea, cunoscute că joacă un rol important pentru eficacitatea uleiului în sine atunci când ajută la creșterea părului.
Iată o listă cu diferite uleiuri esențiale pentru creșterea părului.
Se crede mult timp că uleiul de lavandă ajută la accelerarea creșterii părului. Au fost efectuate diverse studii pe această temă, iar cercetătorii dintr-un studiu pe animale au observat că uleiul de lavandă a putut ajuta la creșterea mai rapidă a părului la șoareci, reducând în același timp stresul. În plus, uleiul de lavandă are atât proprietăți antimicrobiene, cât și antibacteriene, care pot îmbunătăți sănătatea scalpului în general.
Pentru a utiliza corect uleiul de lavandă, se recomandă să amestecați câteva picături în trei linguri de ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de măsline și să aplicați amestecul direct pe scalp. Spre deosebire de alte tipuri de ulei, această soluție nu trebuie lăsată peste noapte, ci în schimb după zece minute, trebuie spălată normal. Acesta poate fi utilizat de mai multe ori pe săptămână.
Se crede că uleiul de mentă creează o senzație de răcoare și furnicături în zona în care este aplicat. De asemenea, se crede că crește circulația și ca atare ajută la promovarea creșterii părului în timpul fazei de creștere a foliculilor. În timpul unui studiu pe animale, s-a observat că uleiul de mentă a crescut adâncimea foliculului de păr, numărul și viteza generală de creștere a părului la șoareci.
Pentru a folosi uleiul de mentă în mod corespunzător, se recomandă să amestecați 2 picături din acesta cu un ulei purtător, din nou unul precum uleiul de măsline sau uleiul de cocos lichid. După masarea amestecului în scalp, acesta trebuie lăsat acolo timp de cinci minute și apoi spălat în mod normal.
Cine are pielea sensibilă ar trebui să evite aplicarea uleiului de mentă, iar locurile în care pielea este în general mai subțire, cum ar fi în jurul ochilor, trebuie evitate, deoarece acest lucru poate provoca disconfort sub formă de arsuri sau iritații.
Se crede că uleiul de rozmarin îmbunătățește atât creșterea părului, cât și grosimea acestuia, datorită capacității sale de a îmbunătăți generarea celulară. Într-un studiu, s-a observat că uleiul de rozmarin este la fel de eficient ca minoxidilul, dar cu mai puține mâncărimi pe scalp ca efect secundar.
Pentru a folosi uleiul de rozmarin în mod corespunzător, se recomandă să amestecați câteva picături din acesta cu ulei purtător și să îl aplicați pe zona scalpului. După zece minute, poate fi spălat în mod normal. Acest lucru poate fi făcut de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.
Uleiul de cocos, unul dintre cele mai comune uleiuri purtătoare, este unul dintre cele mai populare uleiuri de păr pentru creștere din lume, deoarece se crede că este excelent și pentru hrănirea pielii. Are o mulțime de acizi grași, care pătrund profund în foliculii de păr fără a se evapora. Poate fi folosit și ca balsam, deoarece este bogat în vitamina E și antioxidanți, plus că poate proteja foliculii de deteriorarea termică și poate repara firele. Deși se crede că funcționează pe toate tipurile de păr, cele mai benefice rezultate au fost observate la persoanele cu păr uscat sau deteriorat care doresc să aibă părul moale. De asemenea, se crede că uleiul de cocos ajută la creșterea mai rapidă a părului.
Se recomandă să încălziți ușor uleiul înainte de a-l aplica pe scalp și păr. În special în timpul sezonului rece, se poate solidifica, așa că ar putea fi necesar să-l încălziți la nivelurile de căldură corporală pentru a se lichefia înainte de utilizare. Cei care au scalpul uscat ar trebui să maseze uleiul. Uleiul de cocos, ca ulei purtător comun, poate fi, de asemenea, amestecat cu alte uleiuri ca bază pentru a oferi rezultate și mai benefice.
Uleiul de măsline este un alt ulei purtător care are atât calități de protecție, cât și de hidratare. Protejează cheratina naturală a foliculilor, fiind un balsam natural cu conținutul său de antioxidanti. Bogat în vitamina E, uleiul de măsline este excelent pentru creșterea părului, iar conținutul său de acid oleic etanșează umiditatea. Se crede că revitalizează scalpul, hrănește rădăcinile părului și promovează creșterea părului, înmoaie în același timp și îi oferă o textură netedă. S-a observat că uleiul de măsline funcționează cel mai bine cu părul deteriorat, tern, uscat sau încrețit sau părul cu mătreață.
Uleiul de măsline poate fi aplicat fie pe părul uscat, fie pe părul umed. Trebuie pur și simplu să răspândești puțin ulei uniform prin scalp și păr. După douăzeci până la treizeci de minute, poate fi spălat în mod normal cu șampon.
Uleiul de migdale are cel mai mare conținut de vitamina E naturală. De asemenea, este bogat în antioxidanți, acizi grași și proteine, împreună cu magneziu. Se crede că acestea reduc ruperea părului și ajută foliculii să crească. Ca atare poate fi consumat în mod normal, în special de persoanele care au pielea și părul uscat, împreună cu utilizarea lui pentru aplicații pe piele și păr. Uleiul de migdale a fost observat pentru hidratare, apoi etanșează umiditatea și, în final, protejează împotriva căderii și ruperii părului, promovând în același timp creșterea rapidă a părului.
Acest ulei poate fi folosit direct din sticla si aplicat pe scalp si par. Uleiul de migdale poate fi lăsat pe păr peste noapte și spălat în mod normal dimineața următoare. Câteva picături din el folosite după duș pot ajuta, de asemenea, părul să arate strălucitor prin etanșarea umidității.
Uleiul de susan este folosit pentru multe remedii pentru creșterea părului. S-a observat că are proprietăți antimicrobiene și, ca atare, se crede că ajută la tratarea infecțiilor scalpului. Uleiul de susan este bogat în vitamina E. Condiționează părul, hrănește scalpul, tratează mătreața și accelerează creșterea părului. Deși este potrivit pentru toate tipurile de păr, uleiul de susan este considerat a fi cel mai eficient pentru persoanele care doresc să recrească părul pierdut sau doresc o strălucire elegantă pentru părul lor.
Se crede că uleiul de susan este cel mai bine folosit cald. După încălzirea uleiului, acesta trebuie răspândit uniform pe păr și scalp și apoi lăsat peste noapte. Dimineața poate fi spălat în mod normal.
Uleiul de cimbru este un ulei bogat în nutrienți, care conține flavonoide și antioxidanți. De asemenea, se știe că are atât proprietăți antiinflamatorii, cât și antimicrobiene. De asemenea, se crede că flavonoidele sale ajută la capacitatea sa de a promova creșterea părului, deoarece s-a observat că joacă un rol important în formarea de noi fire de păr în timpul ciclului natural de creștere a părului. Uleiul de cimbru poate reduce inflamația scalpului și, în cele din urmă, poate crea un mediu mai sănătos pentru creșterea părului.
Se crede că uleiul de cimbru este cel mai bine folosit direct. Utilizarea a două linguri de ulei pentru a se aplica direct pe scalp și păr în sine, apoi lăsarea acestuia timp de zece minute de două ori pe săptămână pare să producă cele mai bune rezultate. Ulterior, uleiul poate fi spălat normal.
Uleiul de lemongrass este un alt ulei esențial dintr-o plantă foarte parfumată. Se știe că conține diverse vitamine și minerale despre care se crede că ajută la creșterea părului, întărind în același timp foliculii de păr și reducând căderea părului. De asemenea, sa observat că are proprietăți antifungice și antivirale. Se știe că este ideal pentru toate tipurile de păr.
Uleiul de lemongrass este recomandat pentru utilizare sub formă de trei până la cinci picături aplicate în timpul dușului. Se pot pune pur și simplu picăturile în sticla de șampon sau balsam. Lăsând părul să-l înmuieze timp de două minute și apoi spălarea lui s-a observat pentru a oferi cele mai bune rezultate. De asemenea, poate fi folosit prin adăugarea a zece picături în două linguri de ulei purtător și apoi lăsat peste noapte. Dimineața următoare poate fi spălat în mod normal.
Vă rugăm să nu uitați să vă consultați specialistul înainte de a utiliza orice uleiuri sau suplimente de sănătate. Rareori unele medicamente pot interacționa cu acestea și pot produce efecte secundare nedorite sau pot reduce eficacitatea medicamentului utilizat pentru tratamentul altor probleme.