books every men should read
Dr. Sedat Öz
Written by Dr. Sedat Öz
9 April 2021
Average reading time of this content is 7 minutes
This content has been read 378 times

Zece cărți clasice pe care fiecare bărbat trebuie să le citească

Din când în când, un nou articol sau blog va apărea online, oferind o listă cu cele mai importante cărți pe care fiecare bărbat ar trebui să le citească. Acestea variază în domeniul de aplicare de la cele mai recente best-seller-uri și câștigători de premii scrise în ultimele douăsprezece luni până la cărți cheie de afaceri pentru a vă ajuta să dominați sala de consiliu sau cărți de auto-ajutor care trebuie citite pentru bărbații care doresc să își îmbunătățească anumite aspecte ale personalității. .

Cu toate acestea, acest articol explorează zece dintre cele mai emblematice clasice literare care oferă mesaje profunde prin studii de caractere bine rotunjite, intrigi interesante și stiluri de scriere și ture de frază care vă vor rămâne pentru totdeauna. Merită întotdeauna să revedeți cărțile mai vechi, deoarece acestea au la fel de multe de spus cititorilor moderni ca orice concurent într-o listă cu cele mai bune cărți pentru bărbați publicate în anul precedent sau cam așa ceva.

 

The Great Gatsby

  1. Scott Fitzgerald

Scris în 1925, acest clasic american plasat în epoca de aur a jazz-ului este o omilie la marele vis american și o poveste de durată a războiului de clasă. Un tânăr om de afaceri se lasă amăgit de scena de petrecere amețitoare și socialistă, dar în cele din urmă devine dezamăgit de corupția evidentă, decăderea morală și adorarea puternicului dolar. O privire care provoacă gânduri asupra laturii mai nenorocite a stilului de viață aparent luxos al claselor superioare care merg la petreceri.

 

Robinson Crusoe

Daniel Defoe

Trecând complet la celălalt capăt al scarii sociale, interpretarea lui Defoe din secolul al XVIII-lea a unui bărbat blocat pe o insulă pustie rămâne favorita fermă a multor, la trei secole după ce a fost scrisă. Văzută de mulți drept primul roman englezesc, cartea îl urmărește pe Crusoe în timp ce supraviețuiește pe insulă, se împrietenește cu Friday – un bărbat pe care îl salvează de la moarte – și împărtășește adevăratul sens de a fi recunoscători pentru ceea ce avem deja în viața noastră.

 

Harry Potter și piatra filozofală

J.K. Rowling

Scrisă ca o carte pentru copii în 1997, povestea faimoasă a unui băiat vrăjitor a captat inimile oamenilor de toate vârstele. Prima dintr-o serie de cărți extrem de populară, povestea îl urmărește pe Harry în timp ce se luptă cu „El care nu poate fi numit” într-o luptă apocaliptică până la moarte pentru a salva viitorul lumii vrăjitorilor. Aceasta este o lectură obligatorie pentru orice bărbat, deoarece oferă multe perspective asupra minții unui băiat care se confruntă nu numai cu provocările de a-și învinge dușmanul, ci și cu anxietățile adolescenților în legătură cu negocierea de prietenii, gestionarea studiilor academice, învățarea încrederii în sine și aflarea lor. de ce este cu adevărat capabil.

 

Drumul

Cormac McCarthy

Trecerea de la un băiat care nu și-a cunoscut niciodată tatăl la o carte câștigătoare a premiului Pulitzer care se concentrează pe relația dintre un tată și fiul său care luptă pentru a supraviețui într-o lume post-apocaliptică. Pe măsură ce civilizația pe care o cunoșteau cândva este smulsă, perechea

Concentrează-te în schimb pe relația lor și lucrează împreună pentru a înțelege mediul înconjurător. Relația este atât de centrală încât personajelor nici măcar nu li se dau nume – accentul rămâne ferm pe statutul lor ca tată și fiu. O mulțime de lucruri de gândit pentru bărbații care sunt ei înșiși părinți sau care doresc să acorde o atenție mai profundă relației lor cu propriile lor figuri paterne.

 

Chemarea sălbăticiei

Jack London

O altă poveste care ar trebui să figureze pe fiecare listă de cărți pe care bărbații ar trebui să le citească și care se concentrează pe un personaj figură tatăl care se împrietenește cu un câine de sanie pe nume Buck, pe care îl ia și îi permite să-și împărtășească aventurile în timp ce își caută averea în regiunea Yukon din Canada în timpul goana aurului din Klondike din anii 1890. Mesajul aici este puterea relației dintre bărbat și câinele său și întrebările ridicate despre ceea ce constituie cu adevărat bogăția și norocul în viață.

 

Frankenstein

Mary Shelley

Capodopera gotică și sursă a o mie de meme, cartea acestei tinere engleze despre un om de știință care a creat o ființă savantă într-un experiment oribil este o lectură bogată și împlinitoare. Nenumărate filme, piese de teatru, emisiuni TV, jocuri pe calculator și chiar balete au fost inspirate de poveste, care explorează ce înseamnă să fii om, natura devastatoare a obsesiei și responsabilitatea de a aduce o nouă viață în lume. În plus, poți să-l corectezi pe oricine pretinde că numele monstrului este Frankenstein, în loc să fie cel al omului de știință.

 

Împăratul muștelor

William Golding

Autorul laureat al Premiului Nobel, William Golding, și-a scris povestea „supraviețuirea celui mai apt” în 1954, care a urmat acțiunile unui grup de școlari în urma unui accident de avion care i-a blocat pe o insulă nelocuită. Distracția și jocurile dau în curând loc disperării și conflictelor, pe măsură ce civilizația este distrusă și loialitățile sunt testate. Cartea prezintă, de asemenea, pierderea inocenței băieților, pericolele unei mentalități mafiote și răul inerent al omenirii. S, sunt multe cu care să începeți aici!

 

Arta razboiului

Sun Tzu

Se crede că a fost scris cândva între 475 și 221 î.Hr., acest text fundamental despre strategia militară și război rămâne una dintre cele mai venerate cărți despre aceste subiecte produse vreodată. Atractia sa se extinde mai mult decât atât. Multe dintre tehnici, idei și abordări au fost extrapolate pentru a fi utilizate în alte arene, cum ar fi sala de consiliu, biroul de tranzacționare și chiar în domeniile romantismului și întâlnirilor. O mulțime de lecții pentru omul ambițios și curios pe care să le ia din acest volum iconic.

 

1984

George Orwell

Fanii science-fiction-ului distopic iau notă. Dacă citești o singură carte din acest gen, fă-o în 1984, profeția înfricoșătoare a lui George Orwell despre viața în viitor sub un regim autoritar. A te gândi la un lucru greșit este ilegal. Abaterea de la normele societății este pedepsită cu moartea. Speranța vine sub forma protagonistului „toată lumea”, Winston Smith, care își riscă viața pentru a-și proteja propriul individualism. Lecții serioase la care să reflectăm în lumea noastră despre dependența din ce în ce mai mare de rețelele sociale și tehnologie pentru supraviețuire și autoaprobare. 1984 este una dintre acele cărți pe care toți oamenii ar trebui să le citească pentru a proteja și a prețui libertățile pe care le luăm de bune în viața noastră de zi cu zi.

 

Stapanul Inelelor

J.R.R. Tolkien

Ultima intrare din lista noastră de cărți pe care toți bărbații trebuie să le citească este de fapt o trilogie, care vă oferă o valoare literară adăugată de ultim moment. Stăpânul Inelelor cuprinde trei cărți separate – Frăția inelului, Cele două turnuri și Întoarcerea regelui. Toți trei sunt plasați în lumea fantastică a Pământului de Mijloc și îl urmăresc pe hobbitul cu maniere blânde, Frodo și însoțitorii săi, în timp ce caută să distrugă un inel răuvoitor care atrage oamenii la el și forța vitală din spatele lui care caută distrugerea binelui.

Teme puternice abundă, inclusiv prietenia, ispita, binele versus rău și rezistența în timpul unei călătorii provocatoare. Chiar dacă ați văzut filmele de mai multe ori, merită totuși să citiți cărțile pentru limbajul bogat, detaliile mai mici și descrierile minunate ale peisajelor create de mintea strălucitoare a lui Tolkien.

HWT PAGE UP